SØK SKOLEPLASS

Vg2 Anleggsgartner

Har du tenkt på hvem som gjør byen grønn? En park vokser ikke opp av seg selv. Som anleggsgartner vil kreativiteten din utfordres hele tiden og du jobber mye selvstendig. Og kanskje det beste av alt – alle de som går forbi kan beundre ditt arbeid.

Du kan bli elev på Vg2 Anleggsgartner hvis du har gått Vg1 Bygg- og anleggsteknikk eller Vg1 Naturbruk.

Gjennom opplæringen vil du utvikle praktiske ferdigheter og forståelse for bruk og tilrettelegging av naturressurser. På Øya bruker vi først og fremst det store skoleanlegget som arbeidsplass. Her legges det stein, det mures, plantes og designes flotte uteområder som blir til nytte og glede for alle elever og ansatte på skolen. Noen ganger jobber vi med prosjekter også utenfor skoleanlegget.

Fellesfag

Programfag

Felles programfag vektlegger forståelse for kultivering og bruk av natur og levende materialer og fokuserer på estetikk, bruksverdi og trender innenfor fagområdet. Dette er programfagene på Anleggsgartner:

Yrkesfaglig fordypning

Tanken med yrkesfaglig fordypning (YFF) er at du skal utplasseres i bedrift og få reell arbeidslivserfaring. Noen elever velger å ta ekstra matematikk og naturfag på Vg1, og kan dermed søke om å få realfag i stedet for utplassering på Vg2. Dette er valgmulighetene innen YFF på Vg2 Anleggsgartner:

*Avhenger av elevinteressen

Dette trenger du

Veien videre

Etter Vg2 Anleggsgartner har du flere valgmuligheter.

Dobbeltløp

På Øya vgs kan du ta yrkesfag fra både Vg1 og Vg2 i løpet av samme skoleår. Les om Øyas unike dobbeltløp her