EKSTREMSPORT

Liker du å kjenne adrenalinet pumpe? Ønsker du en utfordrende og aktiv skolehverdag?

Erfaring viser at fysisk aktivitet fremmer læring. På Øya får du en unik mulighet til å kombinere skole og ekstremsport. Du trenger ikke å ha erfaring med ekstremsport fra før. Det vil bli gitt grunnleggende opplæring underveis. Så lenge du er motivert for å prøve nye ting og kjenne på mestringsfølelsen i møte med naturen, så kan ekstremsportlinja være for deg.

Fag og aktiviteter

På Vg1 vil du ha fagdager hvor klassen reiser på turer, og du vil få prøve mange forskjellige aktiviteter.

På Vg2 og Vg3 kommer programfagene inn. Det gjør at du kan bruke enda mer av skoletida på dine interesser. I fagene Breddeidrett og Friluftsliv vil klatring, elvekajakk og topptur være sentrale aktiviteter. Du vil også få teste ut andre aktiviteter, som kiting, downhillsykling og ski.

På Vg2 får du muligheten til å ta våttkort (elvekajakk) og brattkort (klatring). På Vg3 kan du bli med på studietur til et spennende reisemål i utlandet.

Søk Studiespesialisering Ekstremsport

For å søke Ekstremsport-linja, går du inn på Vigo og velger Studiespesialisering. Øya vgs. er en privat skole som tar inn elever fra hele landet, så du må gjerne søke om du er fra et annet fylke. Da velger du først Trøndelag, og så Studiespesialisering og Øya videregående skole

Mer om studiespesialisering på Øya.