Hund og dyrepleie

Hund og dyrepleie er en av profilene du kan velge på Vg1 Naturbruk, og på Vg2 Heste- og dyrefag. Etter Vg2 kan du ta fagbrev innenfor Dyrefaget, Hestefaget eller Hovslagerfaget, eller ta studiekompetanse ved å gå videre på Vg3 Naturbruk (studieforberedende).

Sentrale temaer og arbeidsoppgaver:

• Drift av Øyas kennel og Øyas egen dyreklinikk.
  • Utplassering i relevant bedrift på både Vg1 og Vg2.
  • I løpet av Vg2 reiser du på en ukes fagtur.
  • Hundekjøring
  • Brukshund
  • Hverdagslydighet

Vil du bli veterinær?

Da velger du ekstra matematikk og naturfag på vg1, Matematikk R1 og Kjemi 1 på Vg2, samt Kjemi 2 på Vg3. Da har du fagene som kreves for å søke veterinærstudiet. (Du vil totalt sett ikke ha flere timer i uka enn dine medelever som ikke velger disse fagene.)

Lærerne

Lærerne på «hund og dyrepleie» vil i hovedsak være Ståle og Linn. Ståle har flere års erfaring som hundefører i Forsvaret. Linn er veterinær og driver egen dyreklinikk og Øyas dyreklinikk.

Se bildegalleri for hund og dyrepleie.