Vg2 Tømrer

Vg2 Tømrer er et spennende kurs som omfatter produksjon, oppføring, ombygging og vedlikehold av bygninger og anlegg med tilhørende tekniske installasjoner. Du kan bli elev på Vg2 Tømrer hvis du har gått Vg1 Bygg- og anleggsteknikk.

Det stilles strenge krav til kvalitet og sikkerhet og du vil bli kjent med kravene som stilles i opplæringen på Øya. Bygg- og anleggsbransjen har lange tradisjoner, allikevel er den hele tiden under utvikling. Dette betyr at du med denne kompetansen vil være med å bygge Norge for framtiden.

Undervisningen foregår både med praktiske øvelser og teori. På Øya brukes hele skoleanlegget og skolens bygningsmasse i undervisningen. Den spenner fra rehabilitering til nybygg og er derfor variert. Du vil få mange og varierte arbeidsoppgaver som du vil lære mye av.

FELLESFAG

• Kroppsøving
  • Norsk
  • Samfunnskunnskap
  • Kristendom

PROGRAMFAG

• Konstruksjoner og klimaskall
  • Materialegenskaper, varmeisolering og tetting
  • Vinduer, dører og innvendig arbeid

YRKESFAGLIG FORDYPNING

Her kan du som elev velge mellom ulike alternativer, enten i en praktisk retning eller i en mer teoretisk retning. Du har følgende valgmuligheter:

• Utplassering (mulig med byggeprosjekt på skolen)
  • Realfag (Matematikk R1 + ett av fagene Biologi 1, Kjemi 1, Fysikk 1)

Mulige endringer

Fagnavn og faginnhold kan bli endret med fagfornyelsen. Se udir.no

DETTE TRENGER DU

Utstyrsliste for Vg2 Tømrer

VEIEN VIDERE

Etter Vg2 Tømrer har du flere valg:

• To år læretid i bedrift, og etter hvert skaffe deg et fagbrev.
  • Vg3 Påbygging til generell studiekompetanse
    (Dersom du har valgt ekstra realfag på vg1 og vg2 kan du oppnå studiekompetanse med ekstra poeng i realfag.)

DOBBELTLØP

På Øya vgs kan du ta yrkesfag fra både Vg1 og Vg2 i løpet av samme skoleår. Les om Øyas unike dobbeltløp HER

Se bildegalleri for bygg- og anleggsteknikk.