Øyas unike dobbeltløp

Visste du at det er mulig å ta yrkesfagene fra Vg1 og Vg2 på ett år?

På Øya vgs legger vi timeplanen slik at det er mulig å ta yrkesfag fra Vg1 og Vg2 på samme skoleår.

Ferdig med Vg1 studiespesialisering?

Har du fullført Vg1 studiespesialisering men skulle ønske at du heller hadde valgt en yrkesfaglig retning? Da kan du gå ett år på Øya vgs med yrkesfag fra Vg1 og Vg2 og deretter to år som lærling med opplæring i bedrift. Etter året med dobbeltløp kan du også velge å ta påbygg og dermed få studiekompetanse på kun tre år.

Ferdig utdannet?

Kanskje har du allerede både studiekompetanse og en høyere utdannelse, men ønsker å bytte beite? Da kan dobbeltløp på Øya være løsningen for deg. Så lenge vi har ledige plasser etter at alle med ungdomsrett er tatt inn, kan vi ta inn et visst antall elever uten rett til videregående opplæring.

Valgt feil yrkesfag?

Hvis du er ferdig med Vg2 på et yrkesfaglig løp, og ønsker å bytte til noe innen Naturbruk eller Bygg- og anleggsteknikk, kan du gjøre et omvalg og bli ferdig med Vg1 og Vg2 på ett år. Da har du allerede gjennomført fellesfagene, og du har et praktisk år foran deg. Etter dette året kan du bli lærling eller velge å ta påbygg til generell studiekompetanse.

Noe for deg?

Dobbeltløp må tilpasses den enkelte elev. Er du i tvil om dette kan være noe for deg? Ta kontakt med skolen, så finner vi ut av det sammen.

Dersom du vil søke om skoleplass på dobbeltløp fyller du ut vårt søknadsskjema og krysser av for de to Vg1- og Vg2-løpene du ønsker å kombinere. Søknadsskjema med mer finner du her.

Eksempel på dobbeltløp i byggfag:

Eksempel på dobbeltløp i byggfag