Om fordypninger på Øya

På Øya ønsker vi å tilpasse undervisningen til elevenes ulike interesser. Derfor er vi opptatt av fordypninger.

Naturbruk

På Naturbruk har vi fire fordypninger:

Fordypning innen hestefag eller hund og dyrepleie kan munne ut i læretid og fagbrev eller videre studier på Vg3 Naturbruk (studieforberedende). Det er også en mulighet å gå Vg3 Påbygg. Begge disse Vg3-studiene gir generell studiekompetanse og muligheten for å studere videre på høgskole eller universitet.

Fordypning i landbruk er veien til å bli agronom, som du blir ved å fullføre Vg3 Landbruk. Velger du fordypning i friluftsliv kan du også gå Vg3 Landbruk på tredjeåret om du ønsker det. Friluftsliv- og landbrukselever kan også gå videre på enten Vg3 Naturbruk (studieforberedende) eller Vg3 Påbygg, som gir deg generell studiekompetanse og muligheter for videre studier.

Du kan lese mer om Naturbruk på Øya her.

Studiespesialisering

På Studiespesialisering har vi to fordypninger:

Fordypningene følger elevene gjennom det treårige løpet og påvirker fagvalg og faglig innhold. Det gjennomføres fagdager som er tilpasset elevens fordypning, og elevene drar på spennende ekskursjoner.

Du kan lese mer om Studiespesialisering på Øya her.

Bygg- og anleggteknikk

På Bygg- og anleggsteknikk har vi egentlig ikke fordypninger, men du kan velge å gå videre på to ulike Vg2-studier: Vg2 Anleggsgartner og Vg2 Tømrer. Som en smakebit på disse studiene kan elevene på Vg1 velge en yrkesfaglig fordypning som gir innblikk i enten Anleggsgartner (faget Maskiner og vedlikehold) eller Tømrer (faget Bygg og vedlikehold). Du kan lese mer om dette her:

Du kan lese mer om Bygg- og anleggteknikk på Øya her.