Hospitering og åpen skole

Tiendeklassinger som er nysgjerrige på Øya vgs kan melde seg på hospitering 14/11 eller 23/1. Åpen skole 8/1.

Hospitering er en unik mulighet til å bli bedre kjent med de ulike utdanningsprogrammene som finnes på videregående skole. Dere får møte elever og ansatte ved skolene og får en smakebit av fagene som tilbys.

Øya vgs er en friskole og tar dermed imot elever fra hele landet. Vi har INTERNAT med plass til 100 elever og tilbyr variert og GOD PRAKSISUNDERVISNING. Vi gleder oss til å ta imot besøk av dere som vil vite mer om våre tilbud, blant annet:

• REALFAGSFORDYPNING
  • ANLEGGSGARTNERFAG
  • BYGGFAG
  • FRILUFTSLIV ADVENTURE
  • HUND OG DYREPLEIE
  • HESTEFAG
  • LANDBRUK

HOSPITERING for elever:

• onsdag 14. november 2018
  • onsdag 23. januar 2019

ÅPEN SKOLE for elever og foresatte:

• tirsdag 8. januar 2019

HOSPITERING

Vi ønsker hjertelig velkommen til hospitering 14. november og 23. januar. Du velger den av datoene som passer best for deg. Når du hospiterer på Øya vgs får du blant annet være med og delta i praksistimer sammen med skolens elever på ulike fagområder. Du velger deg to ulike fagområder blant tilbudene våre listet ovenfor. Du melder deg på og velger fagområder i påmeldingsskjemaet som du finner lenger ned på siden. Du må ha med deg GODE VARME KLÆR OG SKO, som passer til det aktuelle fagområdet du har meldt deg på, og til værmeldingen for den aktuelle dagen. Øya spanderer lunsj.

0815-0845 Registrering. Servering av varm/kald drikke.
0845-0905 Velkommen! Informasjon om dagen og skolen.
0905-0915 Forberedelse til første praksisøkt.
0915-1100 Deltakelse på valgt fagområde. Praksisøkt 1.
1100-1130 LUNSJ i matsalen. Øya spanderer.
1130-1220 Gjermunds super-safari -omvisning skoleanlegget
  Internatliv -informasjon og omvisning internat
1220-1230 Forberedelse til andre praksisøkt.
1230-1415 Deltakelse på valgt fagområde. Praksisøkt 2.
1415-1500 Felles samling. Om Øya. Veien videre.
  Servering av drikke og noe å bite i

Påmelding

Merk at det er obligatorisk PÅMELDING til hospiteringsdagene. Påmelding til hospitering gjør du HER. Alle som melder seg på får plass. Du får delta på de fagområdene du krysser av i påmeldingsskjemaet.

Klær og sko

Du må ha med deg to sett klær og sko. Ett sett til bruk innendørs og under lunsjen (= vanlige klær).

Til praksisøktene må du ha med deg et sett arbeidsklær og -sko som passer til praksisøktene du har meldt deg på:

• Gjelder alle: Varme gode klær og sko til å være ute i og som du ikke er redd for. ULL innerst! Kle deg etter værmeldingen.
  • Hestefag: Hjelm og hansker dersom du har, samt VARME KLÆR.

Overnatting

Du som trenger overnatting har antageligvis gitt oss beskjed om det i påmeldingsskjemaet da du meldte deg på. Dersom du ikke har gjort det, gi oss beskjed snarest. Kost og losji er gratis.

Ta med: toalettsaker, håndkle, sovepose, pute og liggeunderlag.

Ved ankomst Øya ringer du tlf.nr. 920 920 41. Miljøarbeideren eller noen av våre elever vil så ta imot deg, vise deg hvor du skal sove, samt hvor og når måltidene foregår. Du vil få muligheten til å bli kjent med Øya-elever og evt. andre besøkselever denne kvelden. Alle som overnatter på Øya forplikter seg til å overholde Internatreglementet som du må lese og sette deg inn i. Måltidene serveres i matsalen og er gratis for våre hospiteringsgjester.
Velkommen til kveldsmat kl. 19.00. Frokost neste morgen serveres kl. 07.00. (Gi oss beskjed dersom du har matallergi)

Vi kan dessverre ikke tilby overnatting for foresatte/ sjåfører.

Dersom du har spørsmål eller om noe skulle være uklart omkring hospiteringen, kontakt Tone Birgitte på tone@oya.vgs.no

Velkommen til Øya! Vi gleder oss til å møte DEG!

ÅPEN SKOLE

Vi ønsker tiendeklassinger med foresatte hjertelig velkommen til ÅPEN SKOLE tirsdag 8. januar kl 18-20!

Studiekompetanse eller yrkeskompetanse?
Øya videregående skole byr på mange spennende valgmuligheter og fagkombinasjoner. På Åpen skole kan du bli bedre kjent med skolen, fagene, internatet, elevene, lærerne og hvordan undervisningen kan foregå.

Ta med deg foreldre, foresatte, en venn eller nabo og bli med på en mini-versjon av en skoledag her på Øya. Dere kan besøke skolens egen dyreklinikk, sjekke ut kroppsøving i kunstgresshallen, stikke innom en sprek realfagstime eller se hva de driver med på friluftsliv. Hva med å ta tempen på prosjektene til byggfag og anleggsgartnerfag? Eller ta turen innom stallen, ridehallen eller melkeroboten? Dere møter elever og lærere midt i timen!
Dette er altså en kjempegod mulighet til å finne ut av hvordan det er å være elev ved Øya videregående skole.

Praktisk
Fra kl 1745 serveres det kaffe i hallen ved festsalen. Selve programmet starter kl 1800, med litt kort informasjon om skolen og om programmet for kvelden. Deretter blir det klasseromsvandring på skoleområdet og mulighet for å se ulike internatrom kl 1820-1930. Kl 1930-2000 kan du møte avdelingsleder, rektor, vg1-teamleder, internatleder eller rådgiver i festsalen. Avslutningsvis ønskes du velkommen til enkel kveldsmat i matsalen kl 2000.

Program:

17:45–18:00  Kaffe og noe å bite i (hallen v/ festsalen)
18:00–18:20  Velkommen! Informasjon i festsalen
18:20–19:30  Klasseromsvandring og visning av internatrom
19:30–20:00  Møt avdelingsleder, vg1-teamleder, rektor, internatleder og rådgiver i festsalen
20:00-20:30  Kveldsmat for gjester og internatbeboere

Ingen påmelding nødvendig.

Vi gleder oss til å treffe deg!

Oppdatert 19. desember kl 15.11