Global

Brenner du for en mer rettferdig verden? Ønsker du å gjøre en forskjell?

På Studiespesialisering Global har vi et globalt fokus. Vi ser på forskjellene mellom fattig og rik, og hvordan vi kan bidra til en mer bærekraftig utvikling.

Fag og aktiviteter

På Vg1 har du fagdager hvor klassen har et globalt fokus. Det blir muligheter for ekskursjoner og samarbeid med frivillige organisasjoner i nærmiljøet.

På Vg2 og Vg3 får du som Global-elev jobbe enda mer med dine interesser gjennom fagene Samfunnsgeografi og Sosiologi og sosialantropologi. Klassen får også et spesielt ansvar for skolens årlige innsamlingsaksjoner Gi en dag og Sponsordag.

Studietur

Elevene på Global får selv være med å påvirke hvor klassen skal reise, og hva hovedfokus for turen skal være. Tanken er at elevene planlegger studieturen på Vg2 og gjennomfører turen på Vg3. Avhengig av hva elevene er interessert i kan det bli en utenlandstur – for eksempel til et av våre samarbeidsland Nepal, Tanzania, Senegal og Madagaskar – eller noe mer kortreist.

Søk Studiespesialisering Global

For å søke Global-linja, går du inn på Vigo og velger Studiespesialisering. Øya vgs. er en privat skole som tar inn elever fra hele landet, så du må gjerne søke om du er fra et annet fylke. Da velger du først Trøndelag, og så Studiespesialisering og deretter Øya videregående skole.

Mer om Studiespesialisering på Øya.

Studiespesialisering

Ekstremsport