SØK SKOLEPLASS

Smakebiter fra gårdslivet på Øya

De siste ukene har det vært stor aktivitet på sauefronten. Vi har hatt saueklippekurs, vært på NM i saueklipping, og hatt gjeterhundtrening i ridehallen.

Saueklippekurs i uke 40

Flå og Klæbu sau og geit og Øya vgs arrangerte saueklippekurs med fem motiverte deltakere; fire nye, flinke deltakere, og ei erfaren jente som brukte Øya som treningsleir for klippe-NM. Omtrent 110 dyr ble klippet på fire dager, og to av deltakerne klarte 6 lam hver på 40 minutter!

Instruktør Caroline Nicole og noen av deltakerne på klippekurset.
Klippekurs på Øya vgs.

NM i saueklipping

7.-8. oktober var det NM i saueklipping på Oppdal. Tre av deltakerne har tidligere vært på klippekurs på Øya. Dette er flinke folk, og viser også at instruktøren vår – Caroline Nicole – får fram dyktige saueklippere.

Flere av funksjonærene på arrangementet var nåværende og tidligere elever på Øya vgs. Et av bildene under viser Kirsty fra Storbritannia som hevdet seg i toppen på speed-klippinga; hun klippet lam på 31 sekunder.

Kirsty fra Storbritannia klippet lam på 31 sekunder.
Mange dyktige saueklippere i ulike konkurranser på klippe-NM.

Gjeterhundtrening i ridehallen

Ridehallen på Øya leies nå én kveld i uka for at folk og hunder skal få øve på samspill mellom hund, sau og hundetrener. Denne treninga er vinn-vinn for Øya, ettersom sauene våre da blir vant til hunder.

En ivrig hund følger med når en annen hund er i trening med sau.