SØK SKOLEPLASS

Åpen skole, hospitering og besøkshelg

Velkommen til Åpen skole 11. januar og hospitering 25. januar!

Lurer du på hva du skal gjøre neste skoleår? Kom på åpen skole, hospitering eller besøkshelg og gjør deg kjent med hvilke muligheter du har på Øya vgs.

Velkommen på besøk! Vi gleder oss til å møte deg!

Åpen skole 11. januar 2023 kl 18-20

Du og dine foreldre/ foresatte er velkommen til Åpen skole onsdag 11. januar. Denne dagen har vi forskjøvet skoledag, slik at elever og lærere fortsatt er på skolen og har sin siste økt for dagen når du kommer på besøk. På denne måten får du et innblikk i hvordan er typisk skoletime er på Øya, og du kan besøke de fagtilbudene du er mest interessert i.

17.45: Dørene åpnes (festsalen i hovedbygget)

18.00: Infosamling

18.15: Mulighet for å besøke de ulike fagtilbudene

19.15: Internatomvisning

19.30: Kveldsmat

20.00: Mulig å delta på kveldsmøtet «Timeout»

Hospitering 25. januar

På hospitering får du en smakebit av skoletilbudet og blir kjent med elever og ansatte ved skolen. Du vil selvfølgelig også bli kjent med de andre som er på hospitering samtidig som deg. På en hospiteringsdag er programmet lagt opp slik at du blir ekstra godt kjent med de fordypningene du er mest interessert i.

Kommer du langveis fra kan du også overnatte på Øya. Det vil gi deg et godt innblikk i internatlivet, og du blir enda bedre kjent med de andre hospitantene og elevene som bor her.

På hospitering hos oss møter du ungdommer fra hele landet, og kanskje treffer du for aller første gang de som kommer til å bli dine beste venner i årene som kommer!

Program

Fra kl 0830 Registrering

0900 Velkommen! Felles samling med info om dagen og om skolen

0930 Praksisøkt i det ene av fagområdene du har meldt deg på

1130 Lunsj! Øya spanderer

1215 Praksisøkt i det andre av fagområdene du har meldt deg på

1415 Felles samling

1430 Omvisning

Ta med

Arbeidsklær og -sko som kreves til de fagområdene du har meldt deg på. Du må også ha vanlige klær du kan gå inn i kantina med under lunsjen. 

Varme og gode klær til å være ute i, som du ikke er redd for. ULL innerst. Hvite sko/ ankelsokker anbefales IKKE. Sjekk værmeldinga!  

– Hvis du skal delta på hestefag: Ta med hjelm og hansker om du har. Husk VARME klær. 

– Hvis du skal delta på Friluftsliv: Kle deg godt! Du skal være utendørs i ca to timer, uansett vær. 

Påmelding til hospitering

For å delta på hospitering må du melde deg på innen ei uke før hospiteringsdagen.

Før hospiteringsdagen vil du som har meldt deg på hospitering motta en e-post fra skolen med nødvendig informasjon. Dersom du ikke har mottatt e-post innen fredagen før hospiteringsdagen, ta kontakt med oss på e-post: tone@oya.vgs.no

Besøkshelg 27.-29. januar 2023

Test ut internatlivet for ei helg! Det er med stor glede at vi for aller første gang nå inviterer til besøkshelg! Vi ser frem til ei sosial helg fylt med morsomme aktiviteter, deilig mat og godt fellesskap. Dette vil selvfølgelig også være en god mulighet til å bli bedre kjent med de ulike fagtilbudene våre.

Besøkshelg passer for deg som bor langt unna Øya, og som ønsker å bli ekstra godt kjent med Øya-livet!

Les mer om program og påmelding til besøkshelg her.

Merk deg datoene

  • Hospitering 23. november 2022
  • Åpen skole 11. januar 2023
  • Hospitering 25. januar 2023
  • Besøkshelg 27.-29. januar 2023

Godt besøk på hospiteringsdagen 23. november 2022!

23. november hadde vi gleden av å ha besøk av over 70 tiendeklassinger fra hele 27 ulike ungdomsskoler. De fikk prøve seg på alt fra hesteridning og traktorkjøring, til båltenning, snekring og presisjonskjøring med gravemaskin. Sjekk insta @oyavgs for bilderapport 🙂 Vi gleder oss til nye gjester 25. januar. Husk påmelding i lenken over.

Åpen skole

I januar 2022 arrangerte vi digital Åpen skole for tiendeklassinger og foresatte.

11. januar 2023 hadde vi endelig fysisk Åpen skole. Elevene våre hadde forskjøvet skoledag, slik at gjestene kunne gå rundt og besøke klasserom og læringsarenaer, der de møtte elever og lærere i gang med ulik undervisning. Det var dermed muligheter for å få et innblikk i hvordan skolehverdagen her på Øya kan være selv om det var ettermiddag. Mange av gjestene benyttet også muligheten til å slå av en prat med sosiallærer, rektor, administrasjonsleder, internatleder eller rådgiver, som også var tilstede under Åpen skole. Takk for besøket!

Dersom du ønsker å besøke Øya, men har gått glipp av Åpen skole og andre arrangementer her på Øya, ta kontakt for en avtale.