SØK SKOLEPLASS

Foreldresamling på Øya videregående skole 24. mars 2022

Alle foreldre og foresatte ved Øya videregående skole og Øya ungdomsskole inviteres til foreldresamling torsdag 24. mars. Da vil dere få med dere foredraget «Aldri for sent å bli et lykkelig barn» ved Terje Forsberg, som vi varmt kan anbefale.

Terje Forsberg, forfatter og foredragsholder

Terje har vært på Øya og delt historien sin før, og det er en historie om en vanskelig oppvekst som virkelig berører. Foredraget hans blir holdt for alle elevene (både på ungdomsskolen og videregående) tidligere på dagen, og det kan gi sterke inntrykk. Nettopp det er en viktig grunn til at vi inviterer dere foreldre til å høre det samme som elevene har fått høre. Vi på skolen er også tilgjengelige for de elevene som måtte ønske en samtale etterpå.

Kl. 18.00 Foredrag v/Terje Forsberg (festsalen på vgs)

Kl. 19.30 Foresatte inviteres på kveldsmat

Påmelding

Vi ønsker at alle som vil komme på foreldresamling melder seg på via dette skjemaet.

«Aldri for sent å bli et lykkelig barn»

Terje Forsberg vokste opp med en alkoholisert og voldelig far, ble mobbet på skolen og ble erklært evneveik av en lærer.

Han var analfabet til han ble godt voksen, men tok utdanning på universitet og har jobbet med utsatte elever i Sarpsborg.

Nå holder han foredrag rundt i Norge.

I 2003 gikk han til sak mot skoleverket, vant rettssaken og fikk oppreisning av staten.

«Nå hadde jeg fått et nytt arr, men dette skjulte jeg med håret mitt, så da var det ingen som så det. Verre var det med arra inni meg og det var rart ingen så dem. Å bo i et fjøs, fryse, være redd, sulte, være ensom, aldri oppleve kjærlighet, måtte greie seg sjøl, få juling i tide og utide, det ga store åpne sår som alle måtte se. Men ingen så dem. I dag er såra grodd men arra er der ennå.» Fra boka som fikk «Favoritt»-prisen 2007 fra kristne bokhandlere.

NRK-reportasje om Terje Forsberg fra 2015

Terje Forsberg på NRK Radio 2005 med Miriam Wicklund: «Når livet snur»