Øya ungdomsskole

August 2015 startet vi opp ungdomsskole på Øya. Vi jobber hver dag med å utfordre nysgjerrighet og lærelyst hos ungdomsskoleelever.

Øya ungdomsskole er en avdeling av Øya videregående skole. Fra og med høsten 2017 er avdelingen fullt utbygd med 8., 9. og 10.trinn. Elevene flyttet inn i nye undervisningslokaler i august 2017.

Øya ungdomsskole er et skoletilbud hvor vi ønsker å tenke litt utradisjonelt om ungdomsskole, undervisning og aktiviteter. Ungdomsskolen er godkjent av Utdanningsdirektoratet på religiøst grunnlag.

Undervisningstilbudet

Vi underviser etter de samme fag og læreplaner som den offentlige skolen gjør. Det er ett fag som er litt annerledes hos oss enn i den offentlige skolen. Vi har faget Kristendom, som vektlegger undervisningen om forskjellige religioner og livssyn annerledes enn KRLE-faget i offentlig skole. I tillegg starter vi skoledagen med samlingsstund hvor vi bl.a. har "ord for dagen".

Skolerute 2017/18

Fagdag

Vi ønsker å gi våre elever et tverrfaglig opplæringstilbud. Dette innebærer praktisk undervisning og uteundervisning. En dag i uka har elevene fagdag. Dette innebærer at vi tar med oss fagene ut i forskjellige opplegg. Det er derfor viktig at søkeren er trives med å være ute. Elevene deltar også på overnattingsturer. På fagdagene ønsker vi å utnytte de mulighetene vær og føre innbyr til. Dette innebærer bl.a. at elevene må like å være på tur. Elevene bør like å være ute i all slags vær og på all slags føre.

Fag

Inne jobber vi med de læreplanmålene det er vanskelig å finne gode øvinger og undervisning til ute. Derfor tror vi at du som starter på Øya ungdomsskole vil få et skoletilbud som er forskjellig fra det mange ungdomsskoler tilbyr. Hos oss skal du lære med hele deg og vi har gode erfaringer med at praktisk undervisning gir god forståelse og kunnskap i alle fag.

Vi ønsker også å legge opp til at du skal kunne ta fag fra videregående. Flere fag kan være aktuelle, men matematikk og naturfag vil være mest naturlig. Det er 2- 3 minutter å gå mellom Øya ungdomsskole og Øya videregående skole. Dette vil gi deg en unik mulighet til å få høyere faglige utfordringer. I neste omgang vil dette også gi disse deg en mer interessant opplæring i videregående, i og med at dette åpner muligheten til å ta flere fag i videregående.

Hos oss kan elevene velge Spansk som fremmedspråk. De elevene som ikke ønsker å ha fremmedspråk, får Arbeidslivsfaget. Som valgfag har vi så langt tilbud om Friluftsliv.

Det er kun 20 skoleplasser pr. trinn.

Inntak

Ved inntak av elever, følges gjeldende inntaksreglement. Kort oppsummert er det de 20 første søkerne, som får tilbud om skoleplass. Hvis søkere ikke ønsker tilbudt skoleplass, går plassen til neste søker på ventelisten. I tillegg har noen søkere fortrinn på skoleplass. Dette er beskrevet i inntaksreglementet.

Det åpnes for søknader for skoleåret 2018/19, 1. september 2017. Det er mulig å søke helt fram til skolestart. Elever som hevder fortrinn må søke innen 1. januar. Søkere som hevder fortrinn, gjør kjent i søknaden på hvilket grunnlag en hevder sitt fortrinn. Ønske om å få vurdert fortrinn, hakes ut i søknaden. Det blir kunngjort på skolens hjemmeside når det er mulig å søke om skoleplass.

Inntak til ungdomsskolen starter en av de første arbeidsdagene i januar. Alle som får tilbud om skoleplass, blir varslet gjennom søkeportalen ISKOLE. Varsel kommer på epost. Inntak av elever kan i noen tilfeller skje etter skolestart på høsten, men ikke etter 1. oktober.

Skoleskyss

Som elev ved ungdomsskolen på Øya, har du samme rettigheter til skoleskyss som i den offentlige skolen. Hjemkommunen dekker skoleskyss fram til kommunegrensen. Hvis eleven bor i en av nabokommunene til Melhus, må eleven derfor dekke deler av skoleskyssen selv.

Samarbeid hjem - skole

Vi tror at eleven vil lykkes bedre med skolearbeidet hvis samarbeidet mellom hjem og skole er godt. Vi ønsker derfor å spille på lag med både elev og foresatte for å sikre at eleven får et optimalt utbytte av ungdomsskoleårene. For mer informasjon om samarbeidet mellom hjem og skole se: www.fug.no.

Søknad om skoleplass

Du søker om skoleplass til Øya ungdomsskole i vår søkeportal. For elever som allerede er elever på ungdomsskolen, trenger en ikke søke for kommende år. Eleven blir automatisk flyttet opp til neste trinn.

For nye elever gjøres søknad om skoleplass  i 2 trinn:

1. Opprette brukerkonto. Du følger lenken nedenfor og trykker på "registrer deg". Her legger du inn:
    • Elevens fornavn
    • Elevens etternavn
    • Elevens fødselsdato
    • Elevens personnummer
    • Den epostadressen dere ønsker å få meldinger og inntaksbrev på.
    • Trykk deretter "opprett"
    • Alle felt på "foreldre 1" og "foreldre 2" må fylles ut. Hvis dere ikke har fasttelefon, legges mobilnr. inn i begge feltene.
  2. Søke om skoleplass Øya ungdomsskole
    • Logg inn med brukernavn og passord
    • Trykk på "bestill nytt passord" (Du får tilsendt passord til epostadressen som er oppgitt i brukerkontoen)

Trykk på lenken for å starte søkeprosessen: https://oya.iskole.net/soker

Elevene får tilbud om skoleplass i midten av januar hvert år. Hvis det er flere søkere enn det er skoleplasser, vil det bli opprettet venteliste. Når det er gitt tilbud om skoleplass, må søkeren bekrefte at en tar i mot plassen. Dette gjøres ved å klikke seg inn i søkeportalen på programmet Iskole (se lengre opp i artikkelen). Så snart det er bekreftet at en ønsker skoleplass, får vedkommende en faktura i posten. Skoleplassen er sikret når denne fakturaen er betalt. Hvis 1. faktura ikke blir betalt innen betalingsfristen, vil vedkommende miste skoleplassen.

Trenger du veiledning til søkeprosessen, er du velkommen til å ta kontakt med skolen. Du treffer oss på tlf. 920 920 41 mellom kl. 0800 og 1530.

Har du spørsmål?  Ikke nøl med å ta kontakt med skolen.

Grip sjansen - søk nå!