KRIK-linje

Visste du at KRIK kan bli en del av timeplanen din?
KRIK-linja på Øya vgs er perfekt for deg som ønsker å kombinere læring med fysisk aktivitet og kristen tro!

KRIK står for Kristen Idrettskontakt og er en organisasjon med fokus på idrett og friluftsliv kombinert med kristen tro.

KRIK beskriver seg selv slik:  IDRETTSGLEDE - TROSGLEDE - LIVSGLEDE. Du kan lese mer om KRIK her

KRIK-linja tilbys på Vg1 Studiespesialisering, Vg2 Realfag eller Vg3 Realfag. På KRIK-linja vil du få opptil flere KRIK-økter på timeplanen hver uke, bestående av varierte aktiviteter både i og utenfor hall. I tillegg legges det opp til flere turer, som godt kan strekke seg over flere døgn. KRIK-linja bygger med andre ord mye på breddeidrett, og har høyt fokus på idrettsglede!

I løpet av tre år på KRIK-linja får du generell studiekompetanse. Om du ønsker kan du dessuten velge å fordype deg i flere realfag, dersom du sikter deg inn på studier som krever dette. Realfagene gir også fordypningspoeng når du søker høyere utdanning.

På Øya ønsker vi å involvere elevene våre i planlegging og gjennomføring av aktivitetene i undervisningen. Dette vil bli en del av organisasjons- og ledertreningen på KRIK-linja.

På KRIK-linja får du prøve VELDIG mye forskjellig. Her er et utkast av aktiviteter KRIK-linja har vært med på til nå:

• Padling
  • Stisykling
  • Basket
  • Kanoturer
  • Surfing
  • Juving
  • Klatring
  • Fotball
  • Kiting
  • Skiturer
  • Toppturer
  • Cageball
  • Frisbeegolf
  • Fjellturer på både snø og barmark

Har du lyst på nye utfordringer med varierte og spennende aktiviteter i et lekent og trygt miljø, er dette linjen for deg!

Nysgjerrig på hvilke andre fag du må ha iløpet av de tre årene på KRIK-linja? Sjekk ut:

1. Vg1 Studiespesialisering
  2. Vg2 Realfag
  3. Vg3 Realfag

Alternativ undervisning

På alle trinn vil du kunne søke om alternativ undervisning. Det kan være alt fra deltakelse på treningssamlinger til KRIK-turer og turneringer eller rett og slett å surfe på Stadt. Her er det din egen kreativitet som er begrensingen for mulighetene.

Fasiliteter på og i nærområdet rundt Øya

KRIK-lokallag. Skolen har et aktivt KRIK lokallag, med 75 medlemmer inneværende skoleår. Lokallaget arrangerer turer til bl.a. Hafjell og Meråker (Rypetoppen Adventurepark).

Trimrom. Øya har trimrom med spinningsykler og diverse styrketreningsutstyr.

Innendørs kunstgressbane. Banen er reservert for KRIK flere ganger i uka både på dag- og kveldstid. Lokale idrettslag har også trening på banen flere kvelder i uka.

Ridehall. Øyas egen ridehall benyttes i hovedsak til hestesport.

Friluftslivsutstyr. Fjelltelt med til sammen over hundre soveplasser. Kokeutstyr og annet turutstyr som håndterer 100 personer på tur samtidig.

Kano-tilhenger. Står alltid klar for tur.

Havkajakk og elvekajakk på tilhenger. Gir mange muligheter på elv og sjø.

Kiter. Nyinnkjøpte kiter står klare for eventyr.

Minibusser. Skolen har minibusser som aktivt brukes for gjennomføring av undervisning på mange ulike læringsarenaer.

Gang- og sykkelveier. I umiddelbar nærhet finner du milevis med gang- og sykkelveier, som egner seg til løping, rulleski, sykkel og annen aktivitet som passer seg på asfalt.

Variert natur. Nærhet til natur og variert turterreng, både for gå-turer, løping og stisykling.

Putballpark. 6 km fra Øya ligger en av landets få fotballgolf anlegg.

Alpinanlegg. De vi bruker mest: Vassfjellet, Oppdal, Meråker og Åre.

Sist endret: 18.03.2016