Nyhet! KRIK-linje på Øya vgs

Fra høsten 2016 kan du ha KRIK på timeplanen på Øya vgs. Dette er et unikt tilbud til deg som ønsker å kombinere læring med fysisk aktivitet og kristen tro.

KRIK står for Kristen Idrettskontakt og er en organisasjon med fokus på idrett og friluftsliv kombinert med kristen tro. KRIK beskriver seg selv slik:  IDRETTSGLEDE - TROSGLEDE - LIVSGLEDE. Du kan lese mer om KRIK her

KRIK-linja tilbys til deg som starter på Vg1 Studiespesialisering, Vg2 Realfag eller Vg3 Realfag på Øya vgs. På KRIK-linja vil du få opptil flere KRIK-økter på timeplanen hver uke, bestående av varierte aktiviteter både i og utenfor hall. Det vil også bli lagt opp til turer der vi bruker en til flere dager på et opplegg.

I løpet av tre år på KRIK-linja får du generell studiekompetanse. Om du ønsker kan du dessuten velge å fordype deg i flere realfag, dersom du sikter deg inn på studier som krever dette. Realfagene gir også fordypningspoeng når du søker høyere utdanning.

På Øya ønsker vi å involvere elevene våre i planlegging og gjennomføring av aktivitetene i undervisningen. Dette vil bli en del av organisasjons- og ledertreningen på KRIK-linja. Øya har et aktivt KRIK lokallag, som KRIK-elevene vil få mulighet til å være med og lede.

I tillegg til de vanlige KRIK-aktivitetene, som ofte foregår i en idrettshall, er det mange andre typer aktiviteter du kan få mulighet til å prøve deg på. Det kan blant annet være:

• Fjellturer på snø og barmark
  • Havkajakk
  • Elvekajakk
  • Kano
  • Stisykling
  • Downhillsykling
  • Klatring
  • Kiting
  • Ulike aktiviteter i alpinbakke
  • Toppturer
  • Motorsport

Har du lyst på nye utfordringer med varierte og spennende aktiviteter i et lekent og trygt miljø, er dette linjen for deg!

VG1 STUDIESPESIALISERING

FELLESFAG

Kroppsøving • Norsk • Engelsk • Matematikk (1T) • Naturfag • Geografi • Samfunnsfag • Fremmedspråk • KRIK (Kristendom)

VG2 REALFAG

FELLESFAG

Kroppsøving • Norsk • Fremmedspråk • Historie • KRIK (Kristendom)

PROGRAMFAG

Matematikk R1 • Biologi 1  • Kjemi 1 • Fysikk 1

Du velger to av disse fagene.

VALGFRITT PROGRAMFAG

KRIK med friluftsliv • Realfag

Du velger enten KRIK med friluftsliv eller et realfag

VG3 REALFAG

Kroppsøving • Norsk • Religion og etikk

PROGRAMFAG

Matematikk R2 • Biologi 2 • Kjemi 2 • Fysikk 2

Du velger to fag som bygger videre på de to du valgte på Vg2

VALGFRITT PROGRAMFAG

KRIK med friluftsliv • Realfag

Du velger enten KRIK med friluftsliv eller et realfag

Alternativ undervisning

På alle trinn vil du kunne søke om alternativ undervisning. Det kan være alt fra deltakelse på treningssamlinger til KRIK-turer og turneringer eller rett og slett å surfe på Stadt. Her er det din egen kreativitet som er begrensingen for mulighetene.

Fasiliteter på og i nærområdet rundt Øya

KRIK-lokallag. Skolen har et aktivt KRIK lokallag, med 75 medlemmer inneværende skoleår. Lokallaget arrangerer turer til bl.a. Hafjell og Meråker (Rypetoppen Adventurepark).

Trimrom. Øya har trimrom med spinningsykler og diverse styrketreningsutstyr.

Innendørs kunstgressbane. Banen er reservert for KRIK flere ganger i uka både på dag- og kveldstid. Lokale idrettslag har også trening på banen flere kvelder i uka.

Ridehall. Øyas egen ridehall benyttes i hovedsak til hestesport.

Friluftslivsutstyr. Fjelltelt med til sammen over hundre soveplasser. Kokeutstyr og annet turutstyr som håndterer 100 personer på tur samtidig.

Kano-tilhenger. Står alltid klar for tur.

Havkajakk og elvekajakk på tilhenger. Gir mange muligheter på elv og sjø.

Kiter. Nyinnkjøpte kiter står klare for eventyr.

Minibusser. Skolen har tre egne minibusser og tre 9-setere, som aktivt brukes for gjennomføring av undervisning på mange ulike læringsarenaer.

Gang- og sykkelveier. I umiddelbar nærhet finner du milevis med gang- og sykkelveier, som egner seg til løping, rulleski, sykkel og annen aktivitet som egner seg på asfalt.

Variert natur. Nærhet til natur og variert turterreng, både for gå-turer, løping og stisykling.

Putballpark. 6 km fra Øya ligger en av landets få fotballgolf anlegg.

Alpinanlegg. De vi bruker mest: Vassfjellet, Oppdal, Meråker og Åre.

Sist endret: 18.03.2016