Vg2 Anleggsgartner og idrettsanleggsfag

Har du tenkt på hvem som gjør byen grønn? En park vokser ikke opp av seg selv. Rundkjøringer, midtrabatter og lyktestolper har ikke naturlig blomstringstid. Her er det anleggsgartneren som må gjøre jobben.

Kreativiteten din utfordres hele tiden og du jobber mye selvstendig som anleggsgartner. Og kanskje det beste av alt - alle de som går forbi kan beundre ditt arbeid.

Opplæringen skal utvikle praktiske ferdigheter og forståelse for bruk og tilrettelegging av naturressurser. Felles programfag vektlegger forståelse for kultivering og bruk av natur og levende materialer og fokuserer på estetikk, bruksverdi og trender innenfor fagområdet.

På Øya bruker vi det store skoleanlegget som arbeidsplass. Her legges det stein, murer, beplantes og designes flotte uteområder som blir til nytte for alle elevene på skolen.

Sentrale arbeidsoppgaver:

• Bruk av håndredskaper og forskjellige små-maskiner, gravemaskin, hjullaster og traktor
  • Utvikle kunnskaper om busker og trær
  • Arbeid med belegningsstein, kantstein og ferdigplen
  • Noe av undervisningen foregår ute i bedrift
  • Fagtur innenlands og/ eller utenlands
  • Mulighet til å delta på ulike kurs med sertifisering.

FELLESFAG

Norsk • Engelsk • Samfunnsfag • Kroppsøving • Kristendom

PROGRAMFAG

Nyanlegg • Drift og vedlikehold

YRKESFAGLIG FORDYPNING

Her kan du som elev kan velge mellom ulike alternativer, enten i en praktisk retning eller i en mer teoretisk retning. Du har følgende valgmuligheter:

Maskin og vedlikehold • Biologi 1 • Kjemi 1 • Matematikk R1.

VEIEN VIDERE

Etter Vg2 Anleggsgartner og idrettsanleggsfag har du flere valgmuligheter.