Vg1 Bygg- og anleggsteknikk

På Vg1 Bygg- og anleggsteknikk får du lære grunnleggende ferdigheter innenfor bygg og anlegg. Gjennom allsidig praksis lærer du deg ferdigheter innen fagområdene, og du vil få forståelse for bredden innen bygg- og anleggsteknikk. Dette året er grunnlaget for over 30 ulike yrkesfaglige utdanninger på vg2.

Gjennom praktiske øvelser og teori, vil undervisningen gi deg kunnskap om produkter og tjenester innenfor bygg- og anleggsteknikk. Vi vil blant annet jobbe med materialene tre, stein og betong. Gjennom undervisningen blir du også kjent med ulike typer verktøy og maskiner, herunder skolens anleggsmaskiner.

Øya er et aktivt gårdsbruk med stor bygningsmasse, som gir grunnlag for mange og relevante og meningsfulle arbeidsoppgaver. Utførelse av arbeidsoppgaver innenfor programfaget innebærer planlegging, gjennomføring, dokumentasjon og vurdering av eget arbeid.

• Allsidig praksis knyttet til ulike bygg- og anleggsteknikkfag
  • Tegning- og konstruksjonsforståelse
  • Produksjon og montering av elementer, moduler og innredninger
  • Grunnleggende verktøy- og materiallære
  • Undervisning med diverse anleggsmaskiner
  • Bedriftsbesøk innen ulike yrkesgrupper og utplasseringsuke i bedrift

FELLESFAG

Norsk • Engelsk • Naturfag • Matematikk • Kroppsøving • Kristendom

PROGRAMFAG

Produksjon • Tegning og bransjelære

YRKESFAGLIG FORDYPNING

Her kan du som elev kan velge mellom ulike alternativer, enten i en praktisk retning eller i en mer teoretisk retning. Du har følgende valgmuligheter:

Maskin og vedlikehold • Bygg og vedlikehold • Matematikk T1  • Naturfag

VEIEN VIDERE

Etter Vg1 Bygg- og anleggsteknikk kan du velge mellom flere Vg2-tilbud. På Øya har du to muligheter:

Etter Vg2 kan du velge

• To år læretid i bedrift, og etter hvert skaffe deg et fagbrev.
  • Vg3 Påbygging til generell studiekompetanse
    Dersom du har valgt ekstra realfag på vg1 og vg2 kan du oppnå studiekompetanse med ekstra poeng i realfag.