Har du lyst til å søke Øya?

Selv om Øya videregående skole er en privat skole, søker du på samme måte som til en offentlig videregående skole. Du søker om skoleplass på www.vigo.no. Søknadsfristen er 1. mars (1. februar for elever med fortrinnsrett). Hvis du ikke får til å bruke Vigo, er du velkommen til å kontakte oss slik at vi kan hjelpe deg. Du må også merke deg at det er eget søknadsskjema hvis du har tenkt å bo i skoleinternatet.

Etter at du har søkt, vil du etterhvert få svar fra oss om hvordan inntaket går. Dersom du har hjemmeadresse i Sør-Trøndelag, får du inntaksmelding fra Sør-Trøndelag fylkeskommune rundt 10. juli. For søkere fra andre fylker, foregår inntaket noe tidligere.

Søknad om skoleplass

Skoleplass ved Øya vgs. søkes altså gjennom Vigo. Søker du fra annet fylke enn Sør-Trøndelag, må du logge deg inn på Vigo og velge Sør-Trøndelag. Da finner du Øya videregående skole under de forskjellige programområdene du ønsker å søke deg inn på. Hvis du ønsker å søke i hjemfylket i tillegg, må egen søknad sendes på Vigo til ditt hjemfylke. Her finner du veiledning til hvordan du registrerer søknaden din på vigo.no.

Alle som søker Vg1 naturbruk og vg2 landbruk og gartnernæring, skal velge fagprofiler. Dette gjør du allerede når du søker i Vigo. Dette kan du gjøre selv om du pr. i dag ikke er helt sikker på hva du ønsker. I Vigo vil du finne fagprofilene under "Har søkt privatskole". Du søker skoleplass også om du velger å ikke fylle ut fagprofil.

• Fagprofiler Vg1 naturbruk: Friluftsliv, Landbruk, Hest eller Hund/dyrepleie.
  • Fagprofiler Vg2 landbruk og gartnernæring: Friluftsliv, Landbruk eller Hund/dyrepleie.

Søknadsskjema SKOLEPLASS.pdf

Søknad om internatplass

Som elev på Øya, kan du søke om å bo på internatet. Det må du søke om i eget søknadskjema! Dersom du får tilbud om internatplass hører du fra oss i månedskiftet mai - juni. I søknadskjemaet kan du krysse av for hvilken romstandard du ønsker. Vi kan allerede nå si at det hvert år er færre enerom tilgjengelige enn det er elever som ønsker seg enerom. Vi blir derfor nødt til å prioritere søkerne.

Søknadsskjema INTERNAT.pdf

Søknad om stallplass

Ønsker du å ha egen hest i stallen, må det søkes om stallplass. Dette gjøres på eget søknadskjema. Du vil få varsel om du har fått stallplass i månedsskrifet mai /juni. Stallplassen er knyttet til en skoleplass på Øya. Vi prioriterer elever ved Vg2 heste- og hovslagerfag og elever på Vg1 naturbruk som har hest som fordypning i programfagene. Andre kan søke om de plassene som da evt. ikke blir brukt av disse elevgruppene.

Kontrakt og søknadsskjema STALLPLASS.pdf

Søknad om kennelplass

Har du hund som du har lyst til å ha sammen med deg når du går på videregående? På Øya har vi kennel med plass for flere hunder. For å få tilgang på kennelplass, må du søke på eget skjema. Kennelplassen er knyttet til en skoleplass på Øya. Vi prioriterer elever ved Vg2 Landbruk og garnternæring, som har Dyrepleie - hund som fordypning i programfagene og Vg1 elever som har Dyrepleie/smådyr som fordypning i programfagene på Vg1 naturbruk. Andre elever kan søke om de plassene som da evt. ikke blir brukt av disse elevgruppene.

Kontrakt og søknadsskjema HUND.pdf

Søknad om dyrehold

Hvis du ønsker å ta med deg andre dyr enn hest og hund, kan søke om det på eget skjema. Vi har et smådyrbygg hvor det er mulig å ha mus, rotter, kaniner eller andre typer smådyr. For å ha mulighet til å ta med andre typer dyr søker du på eget søknadskjema. Her blir elever på Vg1 naturbruk -dyrepleie/smådyr og Vg2 Landbruk og gartnernæring - Dyrepleie/hund prioritert hvis det blir trangt om plassen.

Kontrakt og søknadsskjema SMÅDYR.pdf

Søknad om skoleplass på Ungdomsskolen

Hvis du ønsker å søke om skoleplass på ungdomsskolen, gjøres dette i en søkeportal som heter ISKOLE. Du finner nødvendig veiledning til søkeprosessen her .