Øya videregående skole

Hvis du velger Øya, vil du gå på skole sammen med ungdommer fra hele landet.  Ca. 100 elever bor på skoleområdet i internat. Det fører til at en blir spesielt godt kjent og får venner for livet.

Internat er et godt alternativ til hybeltilværelsen. Øya ønsker å være en god skole. Internatet er et viktig virkemiddel for å nå dette målet. Internatet er også en av grunnene til at vi har et positivt og godt skolemiljø. Her bygges vennskap som varer livet ut.

Åpen, kreativ og utfordrende

Vi har 3 nøkkelord som beskriver Øya som videregående skole. Øya ønsker å være en ÅPEN skole. ÅPEN for alle søkere, ÅPEN for søkere fra hele landet og ÅPEN for elever med alle livssyn. Vi ønsker å være KREATIV i måten vi formidler på og du som elev skal få mulighet til å bruke din KREATIVITET. Alle trenger UTFORDRINGER for å utvikle seg som mennesker. På Øya vil du møte UTFORDRINGER på mange områder og du vil lære å håndtere UTFORDRINGER slik at dette gir vekst både faglig og menneskelig.

Kristen skole
Øya eies og drives av Normisjon. Dette merker du ved at du får kristendom på timeplanen. I kristendomsfaget legger vi opp til en praktisk tilnærming til faget gjennom KRIK, kor, film eller skolelagsvirksomhet.  Vi samles også hver morgen til en kort morgensamling og du har mulighet til å være med på kvelds arrangement med kristen profil. Kveldsarrangementene er frivillige.

Internasjonalt arbeid
Alle elevene deltar i et humanitært prosjekt. Elevene gir en arbeidsdag til dette prosjektet. For tiden har vi støttet et dagsenter for utviklingshemmede barn i Kathmandu - Nepal.

SKOLEBROSJYRE