Vil DU bli millionær?

Friluftsliv er glede i naturen, bevegelse og venner. Adventure kan bety opplevelse, eventyr eller vågestykke. Du vil bli utfordret i nye elementer, bli kjent med nye sider av deg selv og dine klassevenner. Kanskje våger du mer enn du tror, kanskje er naturen større og vakrere enn du aner?

Gjennom fagprofilen Friluftsliv Adventure på Øya videregående skole kan du fordype deg i friluftsliv. Undervisningen er et tett samarbeid mellom elever og lærere. Sammen med dine klassevenner er du selv med på å velge aktiviteter og turer som for eksempel klatring, isklatring, jakt, fiske, telt, lavvo, brett/skit, sykkel, kano, kajakk, skøyter, kiting, rafting, utplassering og turer på egen hånd.

Den ene dagen redder kompisen deg etter et kanovelt, neste gang sikrer du henne i klatreveggen eller forteller gode historier rundt leirbålet en mørk høstkveld. Spenning og opplevelser i lag knytter vennskap for livet.

"Her er min kano, mine garn, mitt gevær og mine hunder.
Skogene, elvene og vannene står til min rådighet.
Jeg sitter i skjorteermene foran teltet og føler meg som en millionær. "
- Helge Ingstad, 1930 –

Friluftsliv kan gjøre oss alle til millionærer, ikke i penger men i opplevelser.

-Vil DU bli millionær? Velg Friluftsliv Adventure på Øya!

Utstyrsbehov
Som elev på Friluftsliv Adventure vil du til trenge følgende utstyr:
Ryggsekk minimum 60 liter, sovepose og liggeunderlag, fjellsko/støvler, vann- og vindavstøtende ytterklær ( f eks regnklær eller noe gore-texlignende), turbestikk og tallerken, enkelt førstehjelpsutstyr, fjellski og staver.

Bendik Løkken Nøstum, lærer i Friluftsliv Adventure