Sponsorløp 2018

Årets sponsorløp på Øya vgs går av stabelen tirsdag 15. mai. Vi er stolte av å ha engasjerte elever, som velger å rette blikket utover! Denne gangen mot Nepal og Uganda.

Løpet foregår på skolens område tirsdag 15. mai kl 14.00-14.45. Deltakerne løper så mange runder á 450 meter som de rekker på denne tiden. Kanskje nettopp DU blir spurt om å være løpssponsor for en Øya-elev? Hver krone og hver runde teller!

Elevrådet har besluttet at innsamlet beløp i år skal fordeles likt på to ulike prosjekter: dagsentre i Nepal og CHRISCs arbeid i Uganda. Dagsentrene i Nepal har Øya-elever vært med og støttet i en årrekke. I april i år var både elever og ansatte på besøk på ett av disse dagsentrene og fikk se på arbeidet som drives der. Øya vgs har dessuten ulike KRIK-tilbud både på og utenfor timeplanen. Vi er glade for å kunne støtte KRIKs internasjonale arbeid i Uganda gjennom CHRISC (Christian Sports Contact).

Dagsentre i Nepal

I Nepal blir ofte barn med fysiske eller psykiske funksjonshemninger tilsidesatt og gjemt. Foreldrene blir ofte utsatt for fordømmelse og ekskludering og får ikke den hjelpen de trenger for å ivareta et barn som er annerledes. I flere år har Normisjon samarbeidet med den lokale organisasjonen Asha Bal Bikas Sewa (ABBS) som driver tre dagsentre der det gis opptrening og omsorg til barn med slike utfordringer. To av dagsentrene ligger i hovedstaden Kathmandu og ett i Chitwan. ABBS ønsker at alle barn skal bli sett og elsket slik de er. De har også fokus på å gi foreldrene støtte og oppmuntring i en utfordrende tid.

CHRISCs arbeid i Uganda

CHRISC, som er KRIKs internasjonale organisasjon, har siden 1993 engasjert seg i arbeid i Uganda. Her oppretter de organiserte idrettstilbud etter KRIK-modell, i slumstrøk med stor fattigdom. Målet er at ungdommer skal få tilgang til sunne idrettsaktiviteter, noe som fører til økt helse, bedrede relasjoner, pauser fra livets harde realiteter og mindre kriminalitet. Flere får også ledertrening gjennom opplegget.

Vår innsamlingsaksjon finner du her: http://skole.normisjon.no/oya

Velg eleven du vil støtte og trykk på "Doner nå" - da kan du gi med kort eller Vipps.

Du kan også gi direkte til konto: 4230.06.00802
VIKTIG! Merk da innbetalingen med «Sponsorløp 2018+[ELEVNAVN, fornavn OG etternavn]»

Tusen takk for ditt bidrag!